Használt raklapok

Noha alapvetően az egyutas vagy EUR típusok dominálják a raklappiacot, ha másik oldalról nézzük, az új gyártású termékek mellett egyre többen választanak használt raklapot. A döntés mellett és ellen is szólnak persze érvek.

Használt raklapok

használt raklapokNyilvánvalóan költséghatékonyabb megoldás használt raklappal dolgozni, hiszen az újrahasznosított anyagból készülő termék olcsóbb, mint a sorról éppen csak lefutó új termék.

A 21. században nem elhanyagolható szempont, hogy a használt raklap megfelel a környezetvédelmi elveknek. Ahelyett, hogy a szemétre vagy a tűzre kerülne a kissé sérült, használt raklap, gondos munkával újra hasznosíthatóvá tesszük. Előfordulhat, hogy nem is kell dolgozni rajta, hiszen a bizonyos környezetben már kiselejtezett raklap más tevékenységben ismét felhasználható.

Máshol is hasznosul a használt raklap

A raklapok teljesen új, ám egyre divatosabb felhasználási terepe a bútoripar. Sokan asztalt, széket, bárpultot – vagy bármely elemet, amelynek csak a fantázia szab határt – készít a használt raklapokból. A használt raklapok mellett legkomolyabb ellenérv talán az lehet, hogy nem mindenütt alkalmazhatók. Például a steril körülményeket igénylő gyógyszeripar és élelmiszeripar világos színű, új raklapokat.